Home / Showbizz / Mame uzdahe: Ljepotice koje izgledaju PRESE*SI u bikiniju

Mame uzdahe: Ljepotice koje izgledaju PRESE*SI u bikiniju
Ursula Andres, “Dr. No” (1962)

Seks bomba u ulozi Honey Rider izlazi iz mora u svom bijelom bikiniju u filmu ‘Dr. No’ (1962). Svojim manekenskim izgledom i sportskom građom izmamila je uzdahe muškaraca širom svijeta i u tom trenutku je ‘rođena’ Bond djevojka.

Elizabet Tejlor, “Suddenly, Last Summer” (1959)

Liz kleči u moru noseći jednostavan bijeli kupaći kostim koji ističe sve njene slavne obline, a to je bilo i više nego dovoljno da ovaj prizor uđe u legendu.

Bo Derek, ’10’ (1979)

Trenutak u kojem prekrasna Bo Derek trči po plaži toliko je poznat da ga bez problema prepoznaju i ljudi koji nikada nisu pogledali film. Glumeći Jenny Hanley, Bo trči po plaži u Meksiku, pokazujući svoju zavidnu figuru u jednostavnom zlatnom kupaćem kostimu.

Keri Fišer, “Star Wars Episode VI: Return of the Jedi” (1983)

Odglumivši princezu Leiu u njenom bikini izdanju u jednoj od najvećih filmskih franšiza svih vremena, Keri Fišer je postala seks simbol i ‘prljava’ fantazija muškaraca širom svijeta.

Farah Fivket (1976.)

Kultni poster zvijezde filma ‘Charlie’s Angels’, Farah Fivket (Farrah Fawcett), u crvenom kupaćem kostimu ubrzo je postao hit te je prodan u više miliona primjeraka širom svijeta.

Pamela Anderson, “Baywatch” (1993.)

Producenti legendarne serije obukli su spasiteljicu Pamelu Anderson u jednodijelni crveni kupaći kostim, a sve ostalo je povijest

Selma Hajek, “From Dusk Till Dawn” (1996.)

Meksička ljepotica izvela seksi ples noseći samo baršunasti bikini i veliku zmiju oko ramena, a to je postala jedna od najprepoznatljivijih filmskih scena svih vremena.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =